Olta setinizi avlamak istediğiniz balığın türüne göre hazırlamalısınız. Örneğin avlayacağınız balık türü büyük bir balık ise ona göre bir misina çeşidi ile yine büyük balığa göre bir olta takımı ile yola çıkmanız gerekmektedir. Olta takımınızda ki bütün malzemelerin birbirleri ile uyumlu olmasına özen göstermeniz gerekmektedir.
Örneğin çok iğneli bir olta takımı kullanacaksanız eğer iğne ucuna takacağınız kümes hayvan kanatlarını zaman kazanma açısından önceden takmanız sizin için daha avantajlı olacaktır. Kullanacağınız çok iğneli bir olta takımı 12 iğneden tutunda 70 iğneye kadar olabilir. Bu durum tutacağınız balığın türüne ve büyüklüğüne göre değişiklik göstermektedir.
Çıkacağınız balık türüne ve büyüklüğüne göre olta takımının modeli de farklı olmalıdır. Örneğin yanınıza zokalı bir olta takımı alacaksanız eğer, balığın büyüklüğüne ve iriliğine göre değişen kalınlıkta bir olta takımı alınır. Oltayı mantara sardıktan sonra 10 ya da 15 santimetre boyunda bir kasa yapmanız gerekir. Yaptığınız kasa düğümünün üst kısmına yaprak büyüklüğünde bir kurşun sıkıştırmanız gerekmektedir.
Hazırladığınız bu kasaya yine avlayacağınız balığın büyüklüğüne göre fırdöndü bağlamanız gerekir. Bağladığınız fırdöndünün uç kısmına olta ile aynı kalınlıkta bir beden bağlayacaksınız. Taktığının bu bedenin ucuna ikinci fırdöndüde oluşan halkaya olta ile aynı kalınlıkta 4 metre ana beden bağlamanız gerekecek. Bu hazırlamış olduğunuz bedenin uç kısmına zokayı bağlayarak zokalı bir olta takımını hazırlamış olacaksınız. Hazırlamış olduğu zokalı takım ile yırtıcı ve lüfer gibi balık türlerini avlayabilirsiniz.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.