Balık avına çıkmadan önce av bölgenizi iyi bir şekilde tespit etmenizde fayda vardır. Bunun nedeni bazı bölgelerde avlanma yasağı olabilir ve bu yasağın farkında olmadan av yaptığınız sırada problemler yaşayabilirsiniz. Balık avında kullanacağınız araç ve gereçlerin nasıl kullanıldığı bilmeniz işinizi kolaylaştıracağı gibi balık tutma konusunda deneyiminizi de ileriye taşıyacaktır.
Ayrıca balık avı konusunda denizcilik bilginizin de olması gerekmektedir. Denizde oluşan dalgaları ve rüzgar yönünü iyi bir şekilde tespit edip av zamanınızı ona göre belirlemeniz gerekmektedir. Balık avında iki farklı tutma tekniği vardır. Birincisi ağ ile balık tutma ikincisi ise olta ile balık tutma tekniğidir. Ağ ile balık avına çıkan birisi daha fazla balığı aynı anda toplamak amacı ile kullandığı bir tekniktir. Bu av tekniğinin temeli satış amaçlı yapılan avdır. Olta avcılığı ise genellikle spor veya hobi amaçlı yapılmaktadır.
Balık avına çıkan birinin sabırlı olması, gürültü yapmaması ve yanında mutlaka yedek malzemelerini bulundurması gerekmektedir. Olta ile balık avına çıkan birisi balık avladıktan sonra balığı tutmak için mutlaka balık tutucu aracını kullanması gerekmektedir. Balık tutucular av sırasında size oldukça kolaylık sağlamaktadır. Ayrıca bu sayede av sırasında zamandan da kazanmış olursunuz. Oltanıza gelen bir balığın ağız kısmına balık tutucuların keskin dişlerini geçirip sabitleyerek balığı kolaylıkla kavrayabilirsiniz.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.