Balık misinası bağlanırken misinaların iki uç kısımları da ters yöne bakacak şekilde paralel olarak üst üste konulması gerekmektedir. Daha sonra karşılıklı iki ucun üzerinde halka görünümü oluşur. Halka şeklini alan düğümün iç kısmından 3 veya 4 kez misina sarılarak ilk düğüm atılır. Diğer misinanın uç kısmını da yine aynı şekilde düğüm atılarak bağlanır.
Oluşturmuş olduğunuz düğümler sayesinde misinan gövdeleri karşılıklı olarak çekilerek tek bir düğüm oluşturulur. Düğüm işlemi bittikten sonra geriye kalan fazla misina uçlarını bir makas yardımı ile kesmeniz gerekir. Misinalarda düğüm işlemi sırasında çift düğüm atmak el pratikliği gerektirmektedir. Bu nedenle oturduğunuz yerde sürekli bu düğüm tekniklerine çalışarak elinizi bu düğüm işlemi için pratik bir hale getirebilirsiniz.
Eğer düğüm sırasında fırdöndü kullanmıyorsanız çift düğüm tekniği sizin için iyi bir seçenek olacaktır. Düğüm işlemi sırasında misinanın zarar görmemesi için düğümlerin ağız yardımı ile yada farklı yöntemler ile nemlendirilmesi gerekmektedir. Çift düğüm yöntemi en pratik yöntemdir. Ayrıca çift düğüm kolayca kopmaz. Düğümünüzün güçlü olmasını istiyorsanız eğer çift düğüm tekniği sizin için en iyi seçenek olacaktır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.